Rullgräs

 

 

Gräscenters rullgräs på smårulle är perfekt för dig som vill rulla själv;

  • Lätt att bära och enkel hantera – färdigt ”på ett kick”
  • Perfekt till villaträdgårdar, fotbollsplaner och grönytor
  • Skötselråd och instruktioner medföljer alltid
  • Kan läggas från början av maj till mitten av oktober

 

Vi har över 40 års erfarenhet av att odla och leverera färdiga gräsmattor. Det tar oss cirka två år av skötsel och omsorg innan den färdiga gräsmattan på rulle är klar för skörd. Med färdig gräsmatta på rulle behöver du inte oroa dig över skador på nysådden eller att ogräset tar över innan gräsmattan hunnit växa sig stark och tät.

 

Rullgräs på smårulle eller storrulle

Färdig gräsmatta finns både på mindre rullar, smårulle, men även storrulle. Gräs på smårulle passar dig som vill rulla alltifrån små ytor på ett par kvm till stora på flera tusen kvm.  Du kan enkelt rulla själv då rullen är liten och behändig. Den är vår populäraste produkt.

Både smårullen och storrullen innehåller 70 % Ängsgröe och 30 % Rödsvingel av olika undersorter vid sådd. Inblandning av naturligt vilda grässorter förekommer.

Då färdig gräsmatta är en naturprodukt tar sig sorterna olika på olika delar av fältet, vilket innebär att färgskillnader kan förekomma när du rullar ut gräsmattan. Dessa skillnader försvinner efter rotning och gödsling.

Läs gärna mer här om Gräscenters rullgräs på storrulle.

 

Maj till Oktober

Självklart går det att rulla ut rullgräs under hela säsongen från maj till mitten av oktober. Tänk på att gräsmattan kräver mycket vatten de första veckorna. Den bästa tiden på året för läggning är dock augusti och september, straxt innan gräsmattan gör sig redo inför vintern.

 

 

 

Avhämtning eller hemleverans

Färdig gräsmatta finns både för avhämtning i någon av våra butiker (Stockholm, Uppsala eller Eskilstuna) och för hemleverans. Rullgräs är en beställningsvara och bokas normalt ca 1-3 dagar i förväg vid avhämtning och 3-10 dagar i förväg vid hemleverans.  Vi tar upp lite extra varje dag till våra kontor som kan säljas på drop-in. Ring alltid i förväg och kolla om det finns något kvar till försäljning innan du kommer!

 

Avhämtning

Hos våra butiker finns alltid en lastmaskin på plats som vi använder för att lyfta upp gräspallar upp på ditt fordon. Mindre mängder (under ca 30 kvm) lastas oftast för hand. För att spara vår personals ryggar måste kunden själv hjälpa till vid handlastning. Vi handlastar inte över 30 kvm.

Tänk på att hyra ett fordon som tar rätt vikt eller planera för flera vändor. Räkna med att gräsrullarna väger ca 10-15 kg/kvm. Glöm inte att ta med spännband om du kommer med släpkärra. En personbil (kombi) kan lasta upp till 20-25 kvm om det går att fälla baksätena. Kom ihåg plast eller presenning vid lastning in i bilen!

Minsta mängd för avhämtning är 1 kvm.

 

Avhämtning-rullgräs


 

Hemleverans

Vi levererar gärna till din tomt tisdagar- fredagar och till de flesta orter. Normalt lossas våra leveranser med påhängstruck.

Minsta mängd på leverans med ordinarie lastbilar är 70 kvm. Inom Stockholm, Uppsala och Eskilstuna har vi även lastbilsbud som levererar under 70 kvm.

Trucklossning-färdig-gräsma

 

Snabbfakta om smårulle

1 rulle innehåller:1 kvm
Rullens mått:0.6 x 1.67 m
Normalvikt 1 rulle:10 – 15 kg
Pallens mått:1.25 x 1.25 m
1 pall innehåller:70 kvm
Rotsystemets tjocklek:Ca 2 cm
Minsta beställning:1 kvm

 

 

Förbered markytan

Hur du bereder din mark innan du får hem din nya gräsmatta läser du om här. Med hjälp av vår gräsmatte-kalkylator räknar du lätt ut antalet kvm. Tänk på att lägga till ca 5-10 % extra om ytan är en sluttning, kräver kantskärning, inkluderar en kulle eller har rundade kanter.

OBS! Vi kan inte ta tillbaka rullgräs som blivit över då vi ska garantera färskt gräs till våra kunder.

Klicka här för att komma till vår sida om utrullning av färdig gräsmatta.

 Läs mer om våra köpregler här.

 

 

Besök gärna vår samarbetspartner i Finland; Oravais Turf