Storrulle

motorstadium-rullgräs Färdig gräsmatta på storrulle gör det effektiv att lägga större mängder rullgräs, vårt lag kan lägga upp till 2000 kvm per dag! (vid plana, öppna och torra ytor). Storrulle passar till stora och jämna ytor utan hinder, kostnadsmässigt rekommenderar vi ytor av minimum ca 800 kvm för storrulle. Storrulle används därför ofta vid läggning av exempelvis fotbollsplaner och golfytor. Eftersom storrullarna väger mellan 250 – 400 kg styck sker utrullningen med hjälp av maskin som normalt Gräscenters personal sköter.

 

STORRULLEN GER EN RAD FÖRDELAR:Storrulle-skördare-bakifrån

  • Läggning och kantskärning sköts av Gräscenters personal. Du kan dirigera om din personal på andra uppgifter.
  • Effektiv installation av gräsmattan gör att bevattningen kan startas snabbare, vilket minimerar uttorkning av gräsrötterna.
  • 40 % färre skarvar reducerar krympbenägenheten av gräsrullen, samtidigt som gräsrötterna rotar sig snabbare.
  • Snabbare rotning gör att gräsmattan kan användas tidigare för spel och lek.
  • Mindre jorderosion pga de stora rullarna.

OBS! Färdig gräsmatta på storrulle är en färskvara och ska genast bevattnas, så fort vi har rullat ut en yta åt er.

 

 

TIPS & RÅD!Storrulle-utläggning-närbil

Bäst för stora ytor över 800 kvm

Storrulle passar för öppna ytor utan alltför många hinder som större mängd stenar, träd och buskar. Eftersom vi lägger med en maskin går det inte att lägga storrulle om det finns avsatser eller alltför höga kanter på eller runt ytan. Lägg smårulle på dessa ytor!

Om den tilltänkta gräsmattan är uppdelad i flera mindre ytor (mindre än 50 kvm) är det inte lämpligt att lägga storrulle då det tar för lång tid att lägga ut gräsmattan. För dessa projekt passar smårulle bättre.

Privatpersoner rekommenderas att beställa via en entreprenör

Det enklaste är att köpa storrulle via en entreprenör som gör hela entreprenaden åt dig. Det ger dig, som privatperson, minst besvär och bättre villkor. Våra krav är att underlaget ska vara klart och stadig när vår personal anländer. Kunden/entreprenör ska även tillhandahålla en lastmaskin med gafflar, som positionerar ut storrullarna åt vår personal. Om underlaget är mjukt när vi anländer kan inte gräsmattan rullas ut, och då förstörs den. Pga detta är det bra att köpa storrulle via en entreprenör som är ansvarig för att underlaget håller standarden.

Enkel skiss underlättar!

Lämna in en enkel skiss eller foton på den ytan du har tänkt att lägga storrulle så du får rätt pris på offerten. Maila in på info@grascenter.se.

Gör i ordning underlaget i förväg

Kunden/entreprenören måste göra i ordning underlaget själv. Ytan måste vara klar innan vår personal och storrullarna anländer till platsen.

Jorden ska vara väl packad och hård, välta ytan gärna med exempelvis en asfaltvält. Vi ska kunna köra med storrulleutläggare på ytan utan att det blir spår. Total vikt för utläggaren med gräs är ca 700 kg -900 kg, beroende på hur mycket storrullarna väger.

Ordna med maskin med gafflar i tidStorrulle-gul-lastmaskin

Kunden ska tillhandahålla en maskin med gafflar som kan lossa storrullen från lastbilen och placera ut storrullarna åt vår personal.

 

 

SNABBFAKTA OM STORRULLEStorrulle-på-fält-rullgräs

1 rulle innehåller:Ca 25 kvm
Rullens mått:0.6 m x 40 m
Normalvikt 1 rulle:250 – 400 kg
Pallens mått:Används ej
1 pall innehåller:Används ej
Rotsystemets tjocklek:Ca 2.5 cm
Minsta beställning:ca 800 kvm

Om du ska lägga mindre ytor kan du även läsa om Gräscenters rullgräs på smårulle.

Räkna ut hur många kvadratmeter gräs du ska beställa i vår gräsmatte-kalkylator.

Läs mer om våra köpregler här.