Gödning

Startbild-gödning

Vill du ha en grönare gräsmatta? Då ska du gödsla regelbundet under säsongen (mitten av april-mitten av september). Det är tack vare näring i form av gödning som gräsmattan klarar av att tränga ut mossa och ogräs. Det finns en stort utbud av gödning på marknaden. Vi säljer Skånefrös sortiment, det är samma märke som på våra gräsfrö, eftersom vi vet att detta svenska märke ger resultat och håller en jämn och hög kvalitet.

Vi hjälper dig gärna om du har frågor vilken gödning som passar bäst för just din gräsmatta eller trädgård!

 

Sortiment gödning & mossmedel

Hur ofta och när ska gräsmattan gödslas?

Ett korttidsverkande gödningsmedel bör användas tre till fyra gånger per år medan det räcker med att gödsla två till tre gånger per år med ett långtidsverkande. En nylagd gräsmatta ska normalt gödslas redan efter första klippningen. Under sommarperioder med hög värme bör man dock vänta tills temperaturen sjunkit något.  Gödsla helst vid mulet väder, eller under kvällstid, och vattna rikligt därefter.

Gödning sprids ut kvällstid och vattna därefter för att gräsmattan eller trädgården inte ska riskera brännskador.  Vid stora ytor, över 400 kvm, rekommenderar vi att använda en gödningsvagn för att sprida gödning  för att få ett jämnt resultat. Vår erfarenhet är att en gödningsvagn med kastplatta  ger jämnast resultat och är enklel att använda.

 

Välj rätt gödningsmedel

Det finns inget rätt eller fel, utan varje gräsmatta och trädgård behöver sin egen kombination av gödningsmedel beroende på hur den ser ut, vad den används till och vilka näringsämnen som saknas.

Läs gärna mer om respektive gödningsmedel i vår separata onlinebutik för frö och gödning. 

 

Tre kund-favoriter

Grönytegödsel Vår & Sommar;  Ett snabbverkande gödningsmedel som ger en bra och snabb effekt, varför den passar bra när gräsmattan har något sämre växtkraft. Oftast den vanligaste gödningen på våren till gräsmattor.

Långtidsverkande Brilliant; Ett långtidsverkande gödningsmedel som passar gräsmattor som behöver underhållsgödslas. Denna gödning reducerar även mossa och sparar på miljön!

Biogrön OrganicaEn kravmärkt och miljövänlig hönsgödning som passar perfekt till sedum, blomsterurnor, buskar och träd. Den rekommenderas även till gräsmattor under hösten.